Co je kari?

Kari jsou jídla pocházející přímo z indického subkontinentu. Při jejich přípravě se používají různé kombinace bylin a koření jako je mletá kurkuma, kmín, koriandr nebo zázvor. A také chilli.

Jídel zvaných kari existuje mnoho druhů. Recepty na přípravu se liší podle regionu nebo také podle rodinných tradic.

Naše zeleninová kari jsou plná čerstvé zeleniny, tradičního koření, bylinek, zázvoru a občas i oříšků. Přesně tak, jak se na originální idické kari sluší.

Zeleninové kari

Dal Makhani

165 Kč

Rajčatová omáčka obohacená pyré z kešu oříšků, ochucená plátky zázvoru a lístky plískavic.

150g 7,8,12 / jemné

Zeleninové Kari

159 Kč

Lehce ostrá omáčka s koriandrem a zázvorem.

150g 7,8,12 / středně pálivé

Aloo Gobi

149 Kč

Vařené brambory a květák s rajčatovou omáčkou,kmínem a hořčicí.

150g 7,8,12 / jemné

Bhindi Bhajee

179 Kč

Okra obalená v koření s cibulí, rajčaty, zázvorem a bylinkami.

150g 7,8,12 / jemné

Baigon Barta

165 Kč

Lilek pečený v tandooru, uvařený s cibulí, rajčaty, zázvorem, česnekem a fenyklovým semínkem.

150g 7,8,12 / jemné až středně pálivé

Rajma Masala

160 Kč

Červené fazole v cibulovo-rajčatové omáčce.

150g 7,8,10,12 / jemné až středně pálivé

Cizrnová Masala

155 Kč

Cizrna v cibulové omáčce.

150g 7,8,12 / jemné až středně pálivé

Mutter Mushroom Masala

175 Kč

Hrášek a houby v cibulové omáčce.

150g 7,8,10,12 / jemné až středně pálivé