Co je kari?

Kari jsou jídla pocházející přímo z indického subkontinentu. Při jejich přípravě se používají různé kombinace bylin a koření jako je mletá kurkuma, kmín, koriandr nebo zázvor. A také chilli.

Jídel zvaných kari existuje mnoho druhů. Recepty na přípravu se liší podle regionu nebo také podle rodinných tradic.

Naše zeleninová kari jsou plná čerstvé zeleniny, tradičního koření, bylinek, zázvoru a občas i oříšků. Přesně tak, jak se na originální idické kari sluší.

Zeleninové kari

Dal Makhani

180.00 Kč

Rajčatová omáčka obohacená pyré z kešu oříšků, ochucená plátky zázvoru a lístky plískavic.

150g 7,8,12 / jemné

Zeleninové Kari

159 Kč

Lehce ostrá omáčka s koriandrem a zázvorem.

150g 7,8,12 / středně pálivé

Baigon Barta

190.00 Kč

Lilek pečený v tandooru, uvařený s cibulí, rajčaty, zázvorem, česnekem a fenyklovým semínkem.

150g 7,8,12 / jemné až středně pálivé

Cizrnová Masala

170.00 Kč

Cizrna v cibulové omáčce.

150g 7,8,12 / jemné až středně pálivé