Co je tandoor?

Tandoor je speciální pec ve tvaru velké válcovité nádoby. Tato pec je součástí západo asijské kultury po tisíce let.

Teplota vzduchu v peci tandoor dosahuje až 480 °C. Pokrmy se v této peci připravují buď přímo na vnitřních stěnách nebo se zavěsí do prostoru pece. Například napíchané na rožni.

Takto připravené pokrmy jsou hotové mnohem dříve oproti klasickému pečení. Díky tomu si suroviny zachovají svoji kvalitu, maso se nevysouší a je lahodně šťavnaté.

Pokrmy z tandooru

Lamb Kofta

329.00 Kč

Čerstvě namleté jehněčí marinované v indickém koření, pečené v tandooru, servírované s mátovým čatný a česnekovou majonézoiu

Tandoori krevety

309.00 Kč

Krevety připravované v tandooru s melanží z indického koření servírované s Moong Dal Kachumber salátkem

Tandoori kuřecí 🌶️🌶️

259.00 Kč

Kuřecí stehna marinované v jogurtu, zázvoru, česneku a pečené v tandooru

Kuřecí Malai Tikka

239.00 Kč

Kuřecí kousky marinované v jogurtu, zázvoru, česneku, kardamomu a limetkové šťávě vařené v tandooru