Co je tandoor?

Tandoor je speciální pec ve tvaru velké válcovité nádoby. Tato pec je součástí západo asijské kultury po tisíce let.

Teplota vzduchu v peci tandoor dosahuje až 480 °C. Pokrmy se v této peci připravují buď přímo na vnitřních stěnách nebo se zavěsí do prostoru pece. Například napíchané na rožni.

Takto připravené pokrmy jsou hotové mnohem dříve oproti klasickému pečení. Díky tomu si suroviny zachovají svoji kvalitu, maso se nevysouší a je lahodně šťavnaté.

Pokrmy z tandooru

Mix Gril

380 Kč

Kuřecí tikka a malai tikka, kuřecí stehna tandoori a jehněčí kebab.

2 osoby – 450g 1,3,7,8,10,12 / středně pálivé

Jehněčí Seekh Kebab

265 Kč

Mleté jehněčí masosa kořením, podávané s paprikami, připravované v tandooru.

200g 7,3,8,10,12 / středně pálivé

Tandoori krevety

295 Kč

Krevety naložené v marinádě z jogurtu, hořčicového oleje s indickým kořením.

(5 ks) 2,7,10,12 /středně pálivé

Kuřecí Tikkader

230 Kč

Grillované kuřecí kousky marinované v jogurtu s paprikami a rajčaty.

250g 7,8,10,12

Tandoori kuřecí

220 Kč

Stehna v marinádě z jogurtu, čerstvého zázvoru a česnekové pasty, připravená v tandooru.

250g 7,5,1,10 / středně pálivé